PSV bevestigt akkoord over Depay: "We zijn heel erg trots"

7 mei 2015, 13:06

De kogel is door de kerk: Memphis Depay verkast komende zomer definitief naar Manchester United. PSV en de Engelse topclub hebben de transfer donderdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd. Naast het akkoord tussen beide clubs heeft ook de speler zelf al overeenstemming bereikt met de club van manager Louis van Gaal en Oranje-internationals Robin van Persie en Daley Blind.

De 21-jarige Depay werd ook in verband gebracht met Paris Saint Germain en Liverpool, maar heeft dus gekozen voor Manchester United. De transfer is overigens nog niet helemaal in kannen en kruiken, aangezien het nodige papierwerk nog in orde gemaakt moet worden en de speler in kwestie ook nog een medische keuring moet ondergaan in Engeland.

"We zijn heel erg trots op deze aanstaande transfer, die in een grote stroomversnelling is gekomen", reageert technisch manager Marcel Brands op de miljoenentransfer. "Memphis heeft alle teams van de PSV Jeugdopleiding doorlopen en heeft een belangrijk aandeel gehad in de landstitel van dit jaar. Hij is een prachtige exponent van onze opleiding en gaat een mooie overgang maken naar een schitterende club in een schitterende competitie. Sportief gezien verliezen we natuurlijk een fantastische speler, die van grote waarde is voor het team. Maar heel PSV gunt hem deze prachtige stap", aldus Brands.

Depay levert PSV naar verluidt 27,5 miljoen euro op. Met bonussen kan deze som oplopen tot 32 miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen