Burgemeester zet streep door wedstrijd Feyenoord-Vitesse

7 mei 2015, 14:24

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse van komende zondag afgelast. Wegens werkonderbrekingen van de politie kan het duel in De Kuip geen doorgang vinden. De burgemeester heeft Feyenoord den de KNVB middels een brief op de hoogte gebracht. Dat meldt de gemeente Rotterdam.

De politiebonden hebben volgens het ANP laten weten dat deze wedstrijd 'niet mag rekenen op volwaardige ondersteuning van de politie'. De actie wordt georganiseerd in het kader van het cao-conflict van de politievakbonden met Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie. De vakbonden hadden het ook gemunt op het duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle in Euroborg, maar deze wedstrijd kan wel gewoon doorgaan.

"De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen", legt burgemeester Aboutaleb op de situatie. "Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen, daarom kan ik deze wedstrijd niet laten doorgaan."

Het treffen tussen Feyenoord en Vitesse is belangrijk in de strijd om plek drie, waar AZ ook nog op loert. Het is nog niet duidelijk wanneer het duel afgewerkt zal worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen