KNVB: "Sportief gezien een onwenselijke situatie"

7 mei 2015, 14:49

De KNVB baalt ervan dat de competitiewedstrijd Feyenoord-Vitesse zondag niet door kan gaan en wil op korte termijn duidelijkheid hebben over een inhaaldatum. De gemeente Rotterdam schrapte het duel van komende zondag nadat duidelijk geworden was de de politie actie zou voeren rond de wedstrijd.

"De KNVB is door dit verbod genoodzaakt de wedstrijd aankomende zondag uit het programma te halen en opnieuw in te plannen", laat de bond weten op haar eigen website. Het maakt duidelijk niet blij te zijn. "De KNVB realiseert zich dat dit sportief gezien een onwenselijke situatie is, en blijft teleurgesteld dat clubs, spelers en fans de dupe worden van een cao-conflict tussen politie en Ministerie van Veiligheid en Justitie."

Met beide partijen is de KNVB in gesprek over een nieuwe datum voor de wedstrijd, die van cruciaal belang is in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. "Sportieve uitgangspunten zoals het bewaken van het uit- en thuisritme, maximale rust tussen de wedstrijden en een gelijk aantal wedstrijden voorafgaand aan de laatste speelronde (zondag 17 mei) zijn hierbij leidend", aldus de bond. Uiterlijk komende vrijdag (8 mei) om 17.00 uur moet er duidelijkheid zijn over de nieuwe speeldatum voor de wedstrijd, voegt de KNVB eraan toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen