Napoli krijgt deksel op de neus tegen Dnjepr

Ger
7 mei 2015, 23:16   Bijgewerkt: 8 mei 2015, 08:25

Napoli staat voor een lastige klus om de eindstrijd van de Europa League te bereiken. De nummer vier van de Serie A bleef voor eigen publiek op een 1-1 gelijkspel steken tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Italianen zullen in de return moeten scoren om de finale niet mis te lopen.

De toeschouwers kregen in het eerste bedrijf weinig spektakel te zien. Lorenzo Insigne raakte nog wel de lat in de openingsfase, maar daarna had Napoli veel moeite om een gaatje te vinden in de versterkte defensie van Dnjepr. De formatie uit Oekraïne bleef vooral op de eigen helft en speculeerde op enkele snelle uitvallen. Na een doelpuntloze eerste helft werd de ban na de hervatting snel gebroken. David López trof doel met een kopbal.

Napoli kreeg daarna enkele kansen om verder uit te lopen, maar vooral Gonzalo Higuaín faalde in de afwerking. Invaller Yevhen Seleznyov dompelde het thuispubliek uiteindelijk in rouw door in de slotfase de 1-1 te maken. Het was extra zuur voor Napoli dat de treffer wegens buitenspel eigenlijk geen doorgang had mogen vinden. De arbitrage zag dit echter over het hoofd. De Nederlandse middenvelder Jonathan de Guzman ontbrak bij Napoli. De international is geblesseerd. Oud-PSV'er Dries Mertens moest het doen met een korte invalbeurt.

Dnjepr was in de achtste finales nog te sterk voor Ajax. Na een 1-0 thuiszege ging de equipe uit Dnjepropetrovsk in de return in de Amsterdam ArenA met dezelfde cijfers onderuit. In de noodzakelijke verlenging was een treffer van Evgeni Konoplyanka doorslaggevend. De uiteindelijke 2-1 van Mike van der Hoorn was daarna slechts voor de statistieken.

Volgende week donderdag is de return in Oekraïne. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de finale op 27 mei in Warschau. De tegenstander komt uit de dubbele confrontatie tussen Sevilla en Fiorentina. De Spanjaarden hebben na een 3-0 thuiszege uitstekende papieren om de eindstrijd te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen