Bekerhouder Sevilla neemt ruim afstand van Fiorentina

Ger
7 mei 2015, 23:02   Bijgewerkt: 7 mei 2015, 23:24

Sevilla is hard op weg om opnieuw de finale van de Europa League te bereiken. De bekerhouder won in eigen stadion met 3-0 van Fiorentina. Aleix Vidal was van grote waarde door de eerste twee treffers voor zijn rekening te nemen. De ingevallen Kevin Gameiro legde de eindstand vast.

Sevilla won vorig jaar het tweede Europese bekertoernooi, door in de finale in Turijn na strafschoppen met Benfica af te rekenen. Een nieuwe eindstrijd lonkt nadrukkelijk na de 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. Vidal opende de score na een kwartier spelen met een lage schuiver. Fiorentina deed weinig onder voor de Andalusiërs, maar de bezoekers sprongen slordig met hun kansen om. Mario Gomez, Matías Fernández en Mohamed Salah hadden hun vizier niet op scherp staan.

Knullig balverlies van Fiorentina vormde enkele minuten na de pauze bovendien de inleiding voor de 2-0. Vidal schoot opvallend simpel binnen in de korte hoek. Een kwartier voor tijd tilde Kevin Gameiro de voorsprong zelfs naar 3-0. De invaller stond net een minuut in het veld. Aangezien Fiorentina het net ook in de resterende speeltijd niet wist te vinden, lijkt het tweeluik al na de eerste wedstrijd te zijn beslist.

Als Sevilla daadwerkelijk de eindstrijd bereikt, kan de ploeg van trainer Unai Emery geschiedenis schrijven. Niet eerder won een club het toernooi namelijk vier keer. Sevilla was behalve in de vorige editie ook de beste in 2006 en 2007. Internazionale, Juventus en Liverpool staan eveneens op drie eindzeges.

Volgende week donderdag volgt de return in Florence. De winnaar van het tweeluik speelt op 27 mei in Warschau om de hoofdprijs. De tegenstander komt uit de dubbele confrontatie tussen Napoli en Dnjepr Dnjepropetrovsk. Het eerste duel in Italië bleef op een 1-1 gelijkspel steken.