Van Marwijk snapt De Boer: "Vd Vaart nog steeds topspeler"

8 mei 2015, 10:26

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk begrijpt maar al te goed waarom Frank de Boer een poging waagt om Rafael van der Vaart terug naar Ajax te halen. In De Telegraaf laat Van Marwijk weten dat Van der Vaart, ondanks zijn mindere seizoen bij Hamburger SV, in zijn ogen nog steeds een topspeler is.

"Ik snap de keuze van Frank (de Boer, red.) voor Rafael heel erg goed", zegt Van Marwijk, die bij Oranje én HSV met Van der Vaart werkte. "Hij is nog steeds een topspeler en ik vind dat hij bij HSV schandalig is behandeld, omdat hij niet werd opgesteld. De meeste spelers mogen zijn schoenveters niet eens vastmaken."

Van Marwijk ziet in Van der Vaart een directe versterking. "Hij kan echt het verschil maken. Mits Ajax hem goed laat trainen én rekening met hem houdt. Als teams in Duitsland twee keer verliezen, wordt er nog harder, vaker en vroeger getraind. Rafael heeft wel eens gezegd dat hij bij HSV 'op 6' moest kämpfen und laufen (strijden en lopen, red.). Hij liep daar alleen te schoffelen, terwijl je hem juist op zijn sterke punten moet gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen