Napoli-preses woest op Platini: "Wie is die Moen eigenlijk?"

8 mei 2015, 09:31

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Dnjepr (1-1) in de halve finale van de Europa League meldde preses Aurelio De Laurentiis zich in de perskamer van Napoli. De excentrieke president was woedend, met name op de UEFA en voorzitter Michel Platini. De reden: in zijn ogen had de gelijkmaker van Dnjepr moeten worden afgekeurd wegens buitenspel. Scheidsrechter Svein Oddvar Moen keurde het doelpunt echter goed.

"Ik ben furieus", brieste De Laurentiis volgens diverse Italiaanse media. De preses hakte vervolgens in op de UEFA, preses Michel Platini en de Europa League. "Het doelpunt van Dnjepr was buitenspel. De UEFA wil waarde geven aan dit toernooi, terwijl het eigenlijk waardeloos is. De enige reden dat we meedoen, is dat we uiteindelijk via de Europa League een ticket voor de Champions League kunnen krijgen. Maar voor een halve finale kan je niet zes scheidsrechters aanstellen die incapabel zijn. Platini slaat hiermee een modderfiguur, daar mag hij over gaan nadenken in zijn donkere kamer in Nyon. Misschien hij heeft zijn beste tijd wel gehad en kan hij het beste vertrekken. Als iemand die een organisatie leidt er niet eens voor kan zorgen dat een fatsoenlijke scheidsrechter aangesteld wordt voor een halve finale, is dat onacceptabel", aldus de woeste Italiaan.

De Laurentiis vervolgt: "Ik kan mijn spelers niets verwijten, iedereen heeft alles gegeven. Maar Dnjepr had de scheidsrechter aan zijn kant staan. Dat betekent dat sommige mensen zich blijkbaar storen aan Napoli en dat de Europa League weer naar Spanje en Sevilla moet gaan. In de Champions League zag ik woensdag Nicola Rizzoli fluiten, een uitstekende scheidsrechter. Wat kregen wij? Moen. Wie is dat eigenlijk, had iemand ooit van hem gehoord? Heeft hij wel zijn diploma's?" De preses sloot af met een boodschap aan Platini. "Beste meneer Platini, bid dat je verbetert. Het helpt ons wellicht niet meer, maar toch. Slaap lekker, meneer Platini."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen