NEC geeft Santos vrij: "Hij vertrok met grote glimlach"

8 mei 2015, 09:41

NEC speelt in zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, uit tegen VVV Venlo, zonder Christian Santos. De aanvallende middenvelder, dit seizoen goed voor 23 doelpunten en tien assists, heeft van coach Ruud Brood toestemming gekregen om af te reizen naar Zuid-Amerika, waar hij zich met de nationale ploeg van Venezuela gaat voorbereiden op de Copa America. Hij is woensdag vertrokken uit Nijmegen.

"Er lag een verzoek of Christian eerder kon komen", zegt Brood in De Gelderlander over zijn beslissing om Santos vrij te geven. Omdat NEC de buit al binnen heeft, stelde de coach zich soepel op. "We hebben bijna alle missies ingevuld. Daarin is hij belangrijk geweest met zijn goals. De laatste tijd scoorde hij bijna elke wedstrijd. Hebben we besloten om hem iets terug te geven. Die jongen vertrok met een grote glimlach."

NEC schreef dit seizoen geschiedenis in de Jupiler League. Het werd kampioen met een recordaantal punten, de teller staat al boven de honderd. Tegen VVV Venlo, dat de punten nog keihard nodig heeft om de play-offs om promotie te bereiken, kan ook het honderdste doelpunt van het seizoen gemaakt worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen