Nederland krijgt extra ticket voor Europa League

Ger
8 mei 2015, 12:44   Bijgewerkt: 8 mei 2015, 14:01

Nederland mag komend seizoen een extra deelnemer inschrijven voor de Europa League. Dat heeft de Eredivisie te danken aan de toppositie in het Fair Play-klassement. Ook Engeland en Ierland krijgen een extra ticket voor het tweede Europese bekertoernooi.

Het Fair Play-klassement is gebaseerd op de periode van 1 mei 2014 tot en met 30 april 2015. De ranking is opgemaakt op basis van alle Europese wedstrijden op club- en landenniveau. Nederland eindigde als eerste, voor nummer twee Engeland en het als derde geëindigde Ierland. De club die in Nederland het Fair Play-klassement wint, mag Europa in. Als deze club al geplaatst is voor Europees voetbal, gaat het startrecht naar de nummer twee van de Fair Play-ranking.

FC Twente, dat eerste staat in de Nederlandse Fair Play-stand, heeft de beste papieren voor het ticket. De Tukkers hebben echter laten weten af te zien van Europees voetbal omdat het financieel niet haalbaar is voor de club die onder curatele staat van de KNVB. Zodoende mogen laagvliegers Excelsior en Go Ahead Eagles hopen op deelname aan de Europa League.

De club die het extra ticket uiteindelijk krijgt toebedeeld, zal al vroeg in het nieuwe seizoen aan de bak moeten. Met het startbewijs kunnen clubs instromen in de eerste voorronde van de Europa League. De wedstrijden in de openingsfase worden op 2 en 9 juli gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen