Nederlands getint Standard troeft Twente-vrouwen af

8 mei 2015, 21:29

Het is de vrouwen van FC Twente niet gelukt voor de derde keer op rij kampioen in de BeNe League te worden. De ploeg uit Enschede won vrijdag in de laatste speelronde met 1-2 bij ADO Den Haag, maar had daar niets aan omdat concurrent Standard Liège geen fout maakte in de thuiswedstrijd tegen PSV/FCE: 2-0.

Bij rust waren de Twentse vrouwen nog virtueel kampioen. Zelf stonden ze toen al met 1-2 voor in Den Haag, terwijl het bij Standard - PSV/FCE nog 0-0 was. Maar direct na de doelwissel kwamen de Belgen op 1-0 via Sara Yuceil. Tessa Wullaert maakte twintig minuten later met de 2-0 aan alle spanning een einde. Twente was tegen ADO in de zesde minuut op achterstand gekomen door een tegengoal van Nadia van Beerschoten, maar Jill Roord en Ellen Jansen zorgden binnen een half uur voor de ommekeer.

Standard Liège eindigt met een voorsprong van twee punten op FC Twente bovenaan in de BeNe League. Omdat de Tukkers de hoogst geplaatste Nederlandse club zijn, mogen ze volgend seizoen wel uitkomen in de Champions League, net als - vanzelfsprekend - Standard. In de voorgaande twee seizoenen was FC Twente Standard nog de baas in de Belgisch-Nederlandse liga. Bij Standard staan met Renate Verhoeven, Vanity Lewerissa (foto), Sanne Schoenmakers en Kim Mourmans vier Nederlandse dames onder contract.

Dit was de derde en laatste editie van de BeNe League. Na de zomer wordt de Eredivisie Vrouwen, waarin tussen 2007 en 2012 al werd gespeeld, een nieuw leven ingeblazen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen