VVV naar play-offs na knappe zege, Sparta grijpt mis

8 mei 2015, 22:10   Bijgewerkt: 8 mei 2015, 23:03

VVV Venlo heeft Sparta Rotterdam afgetroefd in de strijd om het laatste ticket voor de play-offs om promotie/degradatie. De Limburgers hadden voor aanvang van de laatste speelronde in de Jupiler League minder goede papieren dan de concurrent uit de havenstad, maar stuntten vrijdag met een 3-1 thuiszege op de fiere kampioen NEC, terwijl Sparta op het eigen Kasteel genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap.

Op voorhand was Sparta de favoriet om het laatste startbewijs voor de play-offs te grijpen. Het doelsaldo van de Rotterdammers was beduidend beter dan dat van de Limburgers, die in de eigen Koel ook nog eens moesten aantreden tegen het ongenaakbare NEC. De Nijmeegse equipe is al een tijdje zeker van de titel, leed dit seizoen pas vier keer puntenverlies en heeft een recordaantal punten van 101. Daar kwam op de laatste speeldag echter niets meer bij, dankzij een fraaie overwinning van VVV.

Maar gezien het betere doelsaldo had Sparta het, ondanks de winst van VVV op NEC, nog wel in eigen hand. Dan moest er op het eigen Kasteel wel worden gewonnen van het al gekwalificeerde De Graafschap. Meer dan een 1-1 gelijkspel zat er echter niet in voor de brigade van coach Alex Pastoor. Paul Gladon kopte Sparta in de 64ste minuut via de onderkant van de lat nog wel op voorsprong, maar Tim Janssen dompelde de Rotterdammers tien minuten later in rouw. De aanvaller, net een minuut in het veld, tekende op aangeven van Ted van de Pavert voor de 1-1.

FC Eindhoven zal dat, dankzij een 5-1 thuiszege op MVV, met veel vertrouwen doen. Dat kan niet gezegd worden van Roda JC Kerkrade. De Limburgers gingen in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 1-3 onderuit tegen FC Emmen. De Graafschap en VVV moeten al in de eerste ronde van de nacompetitie aan de bak, net als periodekampioenen FC Oss en Almere City FC. De Brabanders sloten af met een 1-1 remise bij Jong Ajax, de Flevolanders speelden spectaculair gelijk bij FC Den Bosch: 3-3.

Onderin eindigden Fortuna Sittard en RKC Waalwijk gelijk. De Brabanders waren in een direct gevecht met 0-2 te sterk voor de Limburgers, waardoor beide partijen op 29 punten afsluiten. Fortuna Sittard heeft een iets beter doelsaldo: -42 om -43.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen