Tachtig punten voor Eindhoven: "Vorig jaar kampioen geweest"

9 mei 2015, 10:37

NEC was dit seizoen oppermachtig in de Jupiler League, maar in de schaduw van de kampioen uit Nijmegen maakte ook FC Eindhoven een indrukwekkend seizoen door. De club uit Lichtstad is tweede geworden en sloot vrijdag het seizoen in stijl af met een 5-1 zege op MVV.

Door die zege is het puntentotaal van Eindhoven op tachtig gekomen. "Willem II veroverde vorig seizoen de titel met 79 punten. Als we dit vorig seizoen hadden gedaan waren wij kampioen geworden…", beseft aanvaller Torino Hunte in gesprek met Omroep Brabant.

Zijn collega Roald van Hout heeft twijfels bij de huidige indeling van de nacompetitie. "Eigenlijk is het cru dat je als nummer twee geen echt voordeel hebt in de play-offs", vindt de vleugelaanvaller. "Maar we zijn ons ervan bewust dat we, als we zo spelen zoals tegen MVV, een eind kunnen komen." Hunte: "Dan kan niemand ons tegenhouden, denk ik."

Voor Eindhoven begint de nacompetitie op vrijdag 22 mei. De ploeg speelt dan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Drie dagen later staat de return in Brabant op het programma.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen