Cornelisse hoopt op speelminuten in laatste thuisduel

9 mei 2015, 15:26

Voor Tim Cornelisse zit zijn profloopbaan er bijna op. De 37-jarige verdediger van Willem II hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen en hoopt morgen (zondag) nog speelminuten te krijgen van coach Jurgen Streppel, in het laatste thuisduel van het seizoen tegen ADO Den Haag.

Cornelisse bevestigt op de website van De Tricolores dat hij op stopt als profvoetballer. "Ja, het is definitief. Ik stop ermee. Het zat er natuurlijk aan te komen. De laatste jaren werd mijn contract steeds met een jaartje verlengd. Toen we vorig jaar kampioen werden, dacht ik: dit is een mooi moment om te stoppen. Maar ik was nog fit genoeg en Jurgen Streppel wilde me graag behouden. Ik besloot een jaar te blijven, ook omdat ik liever afscheid neem in de Eredivisie. Als voetballer heb je nu eenmaal niet het eeuwige leven. Ik ben 37 nu. Ik heb een mooie carrière gehad, ik ben gezond. Het voelt goed om deze beslissing zelf te kunnen nemen."

Cornelisse wil dit seizoen, waarin Willem II uitstekende presteerde, goed afsluiten. "Zeker de laatste thuiswedstrijd willen we een goed resultaat neerzetten om de supporters te bedanken. Ze hebben ons altijd door dik en dun gesteund en gaan massaal mee naar uitwedstrijden. Dat is redelijk uniek in Nederland. Natuurlijk hoop ik speelminuten te krijgen. De kans is groot, maar het gebeurt alleen als de wedstrijd het toelaat. Het spelverloop is nu eenmaal niet te voorspellen. We zullen zien of het ervan komt."

Zijn loopbaan, die achttien jaar duurde, bracht hem bij AZ, Top Oss, Anderlecht, RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht, FC Twente en Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen