Slecht begin wordt Koeman fataal, ook Spurs onderuit

9 mei 2015, 18:06   Bijgewerkt: 9 mei 2015, 18:16

Southampton heeft in de uitwedstrijd tegen Leicester City niet kunnen breken met de mindere reeks resultaten. De ploeg van manager Ronald Koeman ging zaterdag, door een dramatisch begin, met 2-0 onderuit in het King Power Stadium en heeft zodoende uit de laatste vier duels maar één punt gehaald. Tottenham Hotspur, concurrent in de strijd om Europees voetbal, profiteerde niet: de Londenaren bogen met 3-0 voor Stoke City.

De eindstand bij Leicester City - Southampton was al binnen twintig minuten bereikt, door twee doelpunten van Riyad Mahrez. De Algerijnse aanvaller van Leicester City opende in de zevende minuut de score. Hij draaide zich eerst fraai weg bij zijn tegenstander en sloeg vervolgens toe met een schot van buiten het strafschopgebied. Twaalf minuten later nam Mahrez ook de 2-0 voor zijn rekening. Ditmaal tikte hij, geheel ongedekt, binnen van dichtbij. De aanval werd ingeleid door een matige uittrap van Southampton-doelman Paulo Gazzaniga. De Argentijnse sluitpost maakte dit seizoen voor het eerst speelminuten in de Premier League, vanwege de blessure van eerste keeper Fraser Forster.

Eljero Elia stond in de basis bij Southampton en werd na 66 minuten naar de kant gehaald door Koeman. Southampton had in Leicester wel veel balbezit, maar wist zich daar amper raad mee. Het kon de achterhoede van Leicester City nauwelijks in verlegenheid brengen. Southampton had bij winst de zesde plaats overgenomen van Tottenham Hotspur, aangezien dat team met 3-0 verloor bij Stoke City, maar blijft nu zevende. Vooralsnog is een plaats bij de eerste zes nodig om Europees voetbal af te dwingen. Southampton heeft één punt minder dan The Spurs, die in Stoke-on-Trent doelpunten van Charlie Adam, Steven N'Zonzi en Mame Diouf niet meer te boven kwamen. Tottenham eindigde de partij met tien man, Vlad Chiriches kreeg zes minuten na de doelwissel zijn tweede gele kaart. Erik Pieters had een basisplaats bij Stoke City, Michel Vorm bleef op de bank bij de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen