De Boer: "Geen groep in het veld die het zelf corrigeert"

9 mei 2015, 23:55

Frank de Boer leidde Ajax in 3,5 jaar vier keer naar de landstitel, maar dit seizoen legde de Amsterdamse club het duidelijk af tegen PSV. Volgens de oefenmeester is het feit dat de spelers van zijn elftal niet beseffen wat belangrijk is daar debet aan.

"Ja, schoonheid, ja. Maar uiteindelijk gaat het om het resultaat", moppert De Boer bij AT5. Dat maakt hij zijn spelers ook vaak duidelijk. "We hebben nog niet de groep in het veld die het zelf corrigeert. Dus dan kom je vaak weer bij de boeman, de trainer terecht. De Boerman."

Volgens De Boer zijn de spelers van Ajax te snel tevreden. "Als je drie keer iemand hebt uitgespeeld en je vriendjes zitten te juichen en het publiek zit te juichen, dan denken ze heel vaak dat ze het de komende vijf wedstrijden al goed gedaan hebben", gaat hij verder.

Een dag na de wedstrijd tegen NAC Breda (0-0) gaf De Boer zijn spelers op de training behoorlijk op hun kop. Het werd door Ajax TV op beeld vastgelegd en met toestemming van de coach online gezet. "Het was alleen het laatste gedeelte, er werden geen namen genoemd. Ik kan begrijpen dat mensen graag willen zien dat we niet tevreden zijn", legt hij uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen