De Boer: "We hebben Vd Vaart een ultimatum gesteld"

10 mei 2015, 10:55

Er verschijnen steeds meer berichten over een eventuele terugkeer van Rafael van der Vaart bij Ajax. Coach Frank de Boer beseft dat de ervaren speler van Hamburger SV waarschijnlijk voor een andere club zal kiezen als daar hem een lucratief contract voorgeschoteld wordt, maar hoopt op een rentree van de voormalig Ajacied in de Amsterdam ArenA.

Ajax zou een contract voor één seizoen klaar hebben liggen voor Van der Vaart. "Wij hebben hem een ultimatum gesteld", geeft De Boer aan in een vraaggesprek met AT5. "Hij moet voor die datum beslissen. Ik denk nog steeds dat hij van heel goede waarde kan zijn. Ik maak me geen zorgen om zijn motivatie, dat prijst hem juist heel erg. Ondanks zijn tumultueuze privéleven was hij altijd gefocust op het voetbal. Hij is altijd zichzelf gebleven, hij is op en top prof", aldus De Boer.

De keuzeheer van Ajax denkt dat Van der Vaart zich bij Ajax weer in de kijker kan spelen voor het Nederlands elftal. Zo werkte het ook bij De Boer, toen hij voor het EK van 2004 wegens geringe speeltijd bij Galatasaray vertrok. "Toen ben ik expres naar Glasgow Rangers gegaan voor 20.000 euro voor een half jaar. Ik was recordinternational en dan wil je goed afsluiten. Natuurlijk kreeg ik een mooie bonus mee van Galatasaray, maar het ging mij erom dat ik ritme bleef houden", stelt de oud-international.

De Boer vindt Van der Vaart multi-inzetbaar. De routinier kan prima functioneren op het middenveld, maar kan ook als schaduwspits fungeren. "Misschien gaan we ook wel eens met een nummer 10 spelen", zegt De Boer, die naar een alternatief gaat zoeken als Van der Vaart niet komt. Wat hij precies voor ogen heeft, wil hij niet prijsgeven. "Dat je al weet dat het Van der Vaart is, is al heel wat."

Volgens De Telegraaf verwacht Ajax binnen één of twee weken na het einde van de Bundesliga (23 mei) een antwoord van Van der Vaart.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen