Miedema helpt Bayern met goal aan zeldzame titel

10 mei 2015, 16:05

In haar eerste seizoen in Duitsland is Vivianne Miedema kampioen geworden met Bayern München. De ploeg van de Nederlandse aanvalster zegevierde zondag in de laatste speelronde van de Frauen Bundesliga met 2-0 over SGS Essen en profiteerde daarmee van het 1-1 gelijkspel van koploper Wolfsburg bij FFC Frankfurt, dat ook nog kans maakte op de titel.

Drie teams waren er op de slotdag nog in de race voor het kampioenschap van Duitsland. Wolfsburg had met 54 punten de koppositie in handen en daarmee de beste papieren, Bayern en Frankfurt volgden met respectievelijk 53 en 52 punten op de tweede en derde plaats.

Bayern moest thuis in elk geval winnen van SGS Essen om kans te houden op de titel. Dat deed de ploeg ook, met 2-0. De eindstand was al binnen een half uur bepaald, Miedema nam de bevrijdende 2-0 voor haar rekening na een vrije trap. Voor de speelster uit Hoogeveen, die afgelopen zomer SC Heerenveen verruilde voor Bayern, was het haar zevende goal in zeventien competitieduels in Duitsland.

De drie punten binnenhalen lukte Bayern dus en na afloop kreeg het uitstekend nieuws vanuit Frankfurt te horen, waar FFC Frankfurt en Wolfsburg afsloten op een 1-1 gelijkspel. Zodoende eindigt Bayern met 56 punten bovenaan, voor Wolfsburg (55) en Frankfurt (53). Het is de eerste keer sinds 1976 dat de vrouwen van Bayern München kampioen van Duitsland zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen