PEC Zwolle neemt kleine revanche op FC Groningen

10 mei 2015, 16:47   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 18:01

PEC Zwolle heeft een kleine revanche genomen op FC Groningen voor de verloren bekerfinale van afgelopen weekend in De Kuip (0-2). De ploeg van coach Ron Jans zegevierde zondag in de Euroborg met 0-1 en verzekerde zich daarmee nu ook officieel van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Na het voetbalfeest van afgelopen weekend in De Kuip viel de volgende uitgave van FC Groningen - PEC Zwolle in de Euroborg wat tegen. Zeker in de eerste 45 minuten was dat het geval. Daarin probeerden beide teams wel gevaar te stichten, maar van echte kansen was nauwelijks sprake.

In de slotfase werd het nog spannend. In de 85ste minuut raakte Michael de Leeuw, terwijl Zwolle-keeper Warner Harn al geklopt was, de paal. Vijf minuten later moest de bekerwinnaar van 2014 verder met tien man toen Thomas Lam rood kreeg voor een overtreding op de doorgebroken De Leeuw. De Groningen-aanvaller leek aanvankelijk buitenspel te staan, maar omdat Lam nog even aan de bal zat, ontstond er een nieuwe situatie en zodoende kon de Fin iets eerder gaan douchen dan zijn ploeggenoten, die de winst desondanks niet meer uit handen gaven.