Fischer helpt Ajax na rust langs SC Cambuur

10 mei 2015, 16:24

Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd omgebogen in een overtuigende overwinning op Cambuur. In de eigen Amsterdam ArenA kwam de thuisploeg wat laat op gang, maar bepaalde het de eindstand in de tweede helft op 3-0. Viktor Fischer, die pas enkele weken terug is van ruim een jaar blessureleed, was belangrijk met twee goals.

Niet alleen ontbrak het dit seizoen aan kwaliteit bij Ajax, ook het spel was beduidend minder attractief dan voorgaande jaren. De ploeg wist opvallend weinig kansen te creëren en het aanwezige publiek in eigen huis simpelweg niet vaak genoeg te vermaken. Zeker na vier kampioenschalen op rij hadden de trouwe supporters in het rood-wit meer van hun club verwacht. Even ter vergelijking: Ajax speelde dit seizoen acht keer gelijk, kampioen PSV overkwam dat slechts één keer. De Amsterdammers vonden in 32 wedstrijden 65 keer het net, het elftal van Cocu 87 maal. 

Toch begon Ajax de boodschap na de theepauze te begrijpen. Viktor Fischer, die ruim een jaar lang kampte met zwaar blessureleed, tekende vroeg in de tweede helft voor de 1-0. Hij tikte een perfécte (strakke) voorzet van Ricardo Kishna binnen, na een slimme loopactie. Even later maakte de Deen zijn tweede van de middag via doelman Leonard Nienhuis, die zijn ploeg lang op de been hield in de Amsterdam ArenA. Fischers landgenoot Lasse Schöne krulde als invaller nog een vrije trap op prachtige wijze tegen de touwen. Hij bepaalde de eindstand op 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen