Lazio met negen man onderuit tegen Internazionale

Ger
10 mei 2015, 22:51

Lazio heeft de tweede plaats in de Serie A niet weten over te nemen van stadsrivaal AS Roma. De equipe van trainer Stefano Pioli ging op eigen veld kopje onder tegen Internazionale: 1-2. De thuisploeg incasseerde twee directe rode kaarten.

De wedstrijd begon nog wel uitstekend voor Lazio. Antonio Candreva zette de Romeinen al in de achtste minuut op voorsprong. Halverwege de eerste helft kantelde het duel door een rode kaart voor Maurício. Twee minuten later tekende Hernanes voor de gelijkmaker. Edson Braafheid kwam vervolgens binnen de lijnen bij Lazio. Hij zag zijn doelman Federico Marchetti na een uur spelen van het veld worden gestuurd. Reservegoalie Etrit Berisha stopte meteen een penalty van Mauro Icardi, maar het bleek uitstel van executie. Met zijn tweede treffer van de avond besliste Hernanes de wedstrijd.

Stefan de Vrij was niet van de partij bij Lazio. De oud-Feyenoorder ontbrak wegens een blessure in de selectie. Door het verlies blijft Lazio derde, met een punt achterstand op AS Roma. Het resultaat schenkt Inter nieuwe hoop op Europees voetbal. De club uit Milaan heeft twee punten minder dan nummer zes Sampdoria.