Locadia: "Als het niet bij PSV kan, dan maar ergens anders"

11 mei 2015, 07:33

Het is een prachtig seizoen voor PSV, maar Jürgen Locadia kon wegens een gebrek aan speelminuten niet echt een rol spelen in het kampioensjaar van de Eindhovenaren. De aanvaller kreeg vorige week de nodige complimenten van technisch manager Marcel Brands, maar weet niet wat hij van deze teksten moet vinden. "Ik heb weinig gespeeld. Wat betekenen die woorden dan?", vraagt de 21-jarige Emmenaar zich af.

Brands stelde dat hij perspectief ziet in Locadia en hem komende zomer niet per definitie wil laten gaan. De aanvaller, die afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (2-0 winst) in de basis mocht starten van coach Phillip Cocu, zal snel met PSV om tafel gaan om het over zijn toekomst te hebben. "Het is voor mijn ontwikkeling belangrijk dat ik ga spelen. Dat hoef ik niet te horen. Ik wil het zien en meemaken, dat ik een heel seizoen ga spelen. Als het niet hier is, dan maar ergens anders. Maar als het hier kan, is dat alleen maar mooier", aldus Locadia in De Telegraaf.

De jonge aanvaller wordt veelvuldig als rechtsbuiten ingezet, maar het jeugdproduct van PSV vindt dat hij het beste uit de voeten komt in het centrum van de voorhoede. "Op de flank is anders dan in de spits. Ik zou erover na moeten denken om een heel seizoen op die positie te gaan spelen. Uiteindelijk wil ik spits worden en dus moet ik als spits spelen. Als ik een heel seizoen als buitenspeler ga spelen, ontwikkel ik me niet als spits. Ik moet een keuze maken."

Locadia kwam dit seizoen tot 22 optredens in de hoofdmacht van PSV, waarvan zeventien als invaller. Hij tekende in totaal zes doelpunten aan in de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen