De Jong waardevoller dan Depay: "Ik heb ook ambities"

11 mei 2015, 08:07

Memphis Depay staat al het hele seizoen in de spotlights bij PSV. De smaakmaker en topscorer van de Eredivisie maakte indruk met 22 doelpunten en vier assists en dat leverde de aanvaller een miljoenentransfer naar Manchester United op. Maar de uitblinker wordt op basis van de statistieken niet bestempeld als meest waardevolle speler van de Eindhovense kampioen. In het kielzog van de uitblinker is er Luuk de Jong, die met negentien goals en negen assists nóg productiever was.

Hoewel De Jong dus betrokken was bij meer doelpunten, ging het bijna alleen maar over de indrukwekkende prestaties van Depay en zijn vertrek naar een buitenlandse topclub. Hij verkast komende zomer dus naar Man United. Een mooie stap, weet ook De Jong. De lange spits sluit niet uit dat hij ook voor een nieuwe uitdaging zal gaan. "Ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV, maar als prof heb je ook ambities", stelt de goaltjesdief in De Telegraaf.

De 24-jarige De Jong weet hoe het werkt in de voetbalwereld. "In de voetballerij worden er altijd weer spelers verkocht en wordt er geïnformeerd naar andere spelers. Ik bekijk het van dag tot dag", aldus de in Zwitserland geboren spits. Hij brak door bij De Graafschap en maakte via FC Twente een transfer naar Borussia Mönchengladbach. Een succes werd dat allerminst, wat ook gold voor zijn verhuurperiode bij Newcastle United. Bij PSV kwam De Jong weer helemaal tot bloei.

Naast zijn negentien competitiedoelpunten maakte De Jong vier goals in de Europa League, in elf optredens. In het toernooi om de KNVB Beker scoorde hij tweemaal in evenzoveel duels. Naast de spits en zijn aanvalsmaatje Depay staken ook Andrés Guardado, Jetro Willems en Georginio Wijnaldum er dit seizoen bovenuit bij PSV. Wijnaldum lijkt komende zomer in ieder geval te vertrekken, Willems is ook een gegadigde om de stap te maken naar het buitenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen