Van Hanegem: "Zou zo'n fair play prijs niet willen winnen"

11 mei 2015, 09:39

Dankzij een hoge klassering in het Fair Play-klassement krijgt Nederland een extra ticket voor de Europa League. Veel mensen beschouwen het als mooi nieuws voor het vaderlandse voetbal, maar Willem van Hanegem vindt het maar niets. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad stelt De Kromme dat hij niet trots zou zijn op het toegangsbewijs.

"Nederland krijgt een extra plek in de Europa League omdat we dit seizoen zo sportief hebben gespeeld. Ik denk dat we daar niet trots op moeten zijn. Ik zou zo'n fair play prijs niet willen winnen. Daar voetbal ik niet voor. Het is ook zo tegenstrijdig als wat", schrijft Van Hanegem. "Aan de ene kant worden we beloond omdat we ons zo netjes hebben gedragen, maar aan de andere kant krijgt Feyenoord een hoge boete omdat er een paar supporters een opblaasbanaan bij zich hadden. Belachelijk. Daar klopt helemaal niets van. De FIFA doet met die Blatter rare dingen, maar de UEFA kan er ook wat van."

"Nu krijgen we waarschijnlijk Excelsior of Go Ahead in de Europa League", bromt Van Hanegem. "Met alle respect voor die clubs, maar dat is triest. Een club die tegen de degradatie heeft gevochten en eentje die er zelfs nog middenin zit. FC Twente heeft ervoor bedankt vanwege de financiële problemen bij de club. Dan hebben we het wel over een club die aan het begin van het seizoen juist als doel had om Europees voetbal te halen. Zo is het dus gesteld met ons betaalde voetbal. Professioneel? Amateuristisch is het!", vindt de oud-international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen