Willem II-debutant: "Zelf afdwingen dat ik ga spelen"

11 mei 2015, 09:50

Bij Willem II namen Jan 'Doc' Vioen en Tim Cornelisse zondagmiddag afscheid van het publiek. Tegenover het uitzwaaien van het tweetal stond het debuut van Frenkie de Jong. Het zeventienjarige talent uit de jeugdopleiding kan terugkijken op een puik eerste optreden voor de Tricolores, die in het eigen stadion met 1-0 van ADO Den Haag wisten te winnen.

De Jong trainde vanaf oktober mee met de eerste selectie van Willem II, tegen ADO mocht hij in de 67ste minuut invallen. "Ik had nog snel even contact met mijn familie", zegt de jonge middenvelder op de clubwebsite. "Het viel reuze mee met de zenuwen. Het publiek ontving me ook goed met zingen en zo. Dat was mooi om te horen en gaf me veel vertrouwen", aldus de jongeling.

Bijna bekroonde het talent zijn debuut met een assist op Ben Sahar, die in het zijnet schoot na een fraaie pass. "Dat was jammer, maar het was ook een moeilijke kans. Ben pakte hem nog best wel goed met links", stelt De Jong, die in de blessuretijd zelfs de trukendoos even opengooide. "We stonden voor en we moesten de bal vasthouden. Laat ik maar eens actie doen, dacht ik."

Komende dinsdag wordt De Jong achttien jaar. Hij heeft het doel om zo snel mogelijk de stap naar de basiself te maken. "Ik lig redelijk op koers, maar het zal vooral aan mezelf liggen. Ik moet gewoon zorgen dat ik goed train. Ik moet het zelf afdwingen dat ik ga spelen", weet de middenvelder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen