Amsterdam Arena krijgt mogelijk commerciële naam

11 mei 2015, 11:28

Men moet er niet raar van opkijken als de Amsterdam Arena op termijn een commerciële naam zal krijgen. Henk Markerink, directeur van het stadion van Ajax, stelt dat een naamsverandering aannemelijk is. "Er zijn heel veel stadions in de wereld met een naamsponsor. Dat brengt geld op. Dat geld is weer aan te wenden voor investeringen in het pand, want zo'n stadion moet eigenlijk continu worden vernieuwd", zegt Markerink tegen BNR.

Een meer commerciële naam zou Ajax zo'n vier miljoen euro kunnen opleveren. "We vergelijken het wel eens met een aantal buitenlandse stadions. Bij Bayern München met de Allianz Arena leverde het iets van 7 à 8 miljoen euro op voor periode van 10-15 jaar. Datzelfde is ongeveer bij Arsenal met het Emirates Stadion", aldus Markerink. De Arena wil overigens een bijdrage van de gemeente Amsterdam, vanwege het feit dat de naam van de gemeente deel uitmaakt van de stadionnaam. De gemeente ziet hier echter niets in.

Ajax wil eigenaar van de Arena worden en mikt op een nieuwe trainingscomplex naast de thuishaven. Deze zou de naam 'Ajax City' gaan dragen. De huidige accommodatie, De Toekomst, is niet geavanceerd genoeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen