Guardiola onder druk: "Ik vecht niet voor mezelf"

11 mei 2015, 12:18

Gezien de uitmuntende prestaties voor de winterstop is het bijna ondenkbaar, maar toch ligt Josep Guardiola onder vuur in München. Het rommelt intern, wat onder meer leidde tot het vertrek van clubarts Müller-Wohlfahrt, en de prestaties worden steeds minder. Bayern verloor al vier keer op rij en staat dinsdag voor de schier onmogelijke opgave om de finale van de Champions League te bereiken.

In de return van de halve finale moet Bayern in eigen huis tegen FC Barcelona een 3-0 achterstand goedmaken. Een loodzware klus, weet Guardiola. Toch heeft hij de hoop op een finaleplaats niet opgegeven. "Ik ben de coach, een realist. Nooit zal ik zeggen dat we geen kans hebben. We zijn Bayern, we hebben altijd een kans. We beschikken over topspelers en gaan met ons hart en hoofd spelen", kondigt hij aan. Hij put hoop uit de thuiswedstrijden tegen FC Porto en Shaktar in de vorige rondes, die in respectievelijk 6-1 en 7-0 eindigden. "Toen had ook niemand verwacht dat we met zulke ruime cijfers zouden winnen", weet hij.

Toch ging het maandag, tijdens het perspraatje van Guardiola, niet alleen over FC Barcelona en de Champions League. Ook de toekomst van Guardiola was onderwerp van gesprek, want de Duitse media beginnen hun messen te slijpen. "Ik heb al tweehonderdmiljoen keer gezegd dat ik hier volgend seizoen ook nog werk", bromde Guardiola toen zijn toekomst ter sprake kwam. "Mijn contract loopt door, ik blijf hier gewoon."

Dat er kritiek is, vindt Guardiola prima. Dat was er ook in de tijd dat hij bij FC Barcelona werkte. "Bij Barça heb ik altijd mijn best gedaan. Voor sommigen was dat genoeg, voor anderen niet. Hier is dat niet anders. Het enige dat ik wil, is dat mijn team goed speelt. Vanaf mijn eerste dag hier in München heb ik mijn best gedaan voor Bayern. Als dat niet genoeg blijkt te zijn geweest, spijt dat me. Voor mij is het een droom om hier te werken."

Guardiola ziet het duel met Barça niet als cruciaal voor zijn toekomst. "Het gaat erom wat de spelers op het veld doen. Ik vecht niet voor mezelf of mijn eigen naam, ik vecht voor mijn spelers. Dat heb ik altijd gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen