Maaskant overweegt Ten Rouwelaar te slachtofferen

11 mei 2015, 15:56

Jelle ten Rouwelaar dreigt zijn plek onder de lat van NAC Breda te verliezen. De 34-jarige goalie is dit seizoen de personificatie van de zeer teleurstellend presterende Brabantse club. Door zijn bedenkelijke optredens overweegt trainer Robert Maaskant de eerste doelman te passeren. In dat geval mag reservekeeper Gabor Babos (40) het laten zien.

Babos verkast na het seizoen naar amateurclub Halsteren, maar er lonkt dus nog een aantal wedstrijden voor NAC voor de ervaren Hongaar. "Dat is een hele serieuze optie, ja", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "We bedrijven topsport. Als blijkt dat een andere keeper beter is, krijgt hij de voorkeur. Zo gaat dit tenslotte ook bij spelers", geeft de coach van NAC aan.

Afgelopen zondag ging NAC met 3-2 ten onder bij AZ. Ten Rouwelaar eiste een negatieve rol op en dat was niet bepaald voor het eerst dit seizoen. "Jelle stelt zich heel schuldbewust op. Dat siert hem. Alleen: zijn fouten moeten niet ten koste gaan van het team. Vandaar dat ik tegen FC Groningen mogelijk voor een ander kies. Daar ga ik deze week eens goed over nadenken", aldus Maaskant.

NAC treedt komende zondag in het eigen Rat Verlegh Stadion aan tegen Groningen, daarna maakt de club zich op voor de play-offs om promotie/degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen