Internationale vakbonden staan achter Van Praag

11 mei 2015, 22:08

Michael van Praag krijgt in zijn jacht op het voorzitterschap van de FIFA de steun van de internationale vakbonden, verenigd in de ITUC. De Nederlander zet zich het beste in voor de arbeidsomstandigheden, zo blijkt uit een vergelijking van de organisatie, waarbij ook de FNV is aangesloten. De plannen van de vier kandidaten werden beoordeeld op de rechten van arbeiders in Qatar, de werkomstandigheden bij de bouw van stadions in de toekomst en corruptie in het voetbal.

"De FIFA kan zichzelf redden uit de catastrofe van moderne slavernij rond de bouwwerkzaamheden in Qatar, door een kandidaat te kiezen die zich sterk maakt voor mensenrechten", aldus voorzitter Sharan Burrow van de ITUC tegen de NOS. FNV-voorzitter Ton Heerts vult aan: "Wij vinden het een goed statement dat Van Praag drie voldoendes krijgt op het gebied van mensenrechten en de strijd tegen corruptie. Buiten alle ellende die ermee gepaard gaat, is dit toch een positief bericht. Hij krijgt van ons groen licht voor zijn kandidatuur."

Van Praag strijdt met de huidige preses Sepp Blatter, prins Ali van Jordanië en Luis Figo om de hoogste positie binnen de FIFA. De verkiezing is op 29 mei.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen