Almere City FC en De Graafschap openen met remise

11 mei 2015, 20:30

De eerste confrontatie tussen Almere City FC en De Graafschap in de openingsronde van de play-offs om promotie/degradatie heeft een gelijkspel opgeleverd, maar de Achterhoekers stapten toch als morele winnaar van het veld in Flevoland. Zij maakten immers een belangrijk uitdoelpunt: 1-1.

Karim Tarfi bracht De Graafschap na een kwartier spelen aan de leiding in Almere. De Belgische middenvelder scoorde uit een vrije trap die houdbaar leek, maar Almere-keeper Agil Etemadi liet zich verrassen. Vincent Janssen tekende vijf minuten na de pauze voor de gelijkmaker. De goalgetter werd aangespeeld door Paul Quasten, waarbij de defensie van De Graafschap dacht aan buitenspel. Dat was echter niet het geval en dus werd het 1-1, wat ook de eindstand was.

"Het gevoel is oké, ik denk dat het nog helemaal open ligt en dat we vrijdag toe kunnen slaan. We gaan er alles aan doen om het sprookje waar te maken", reageerde Janssen na afloop bij FOX Sports. De Graafschap-aanvoerder Ted van de Pavert: "Ik had liever gewonnen, maar 1-1 is natuurlijk beter dan 0-0. Ik heb er veel vertrouwen in, want thuis zijn we vaak de bovenliggende partij geweest."

De return is komende vrijdag op De Vijverberg in Doetinchem. De winnaar speelt in de volgende ronde tegen de nummer zeventien van de Eredivisie, op dit moment Go Ahead Eagles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen