Doellijntechnologie geeft doorslag bij verlies Arsenal

11 mei 2015, 23:04

Het Manchester United van Louis van Gaal mag ineens weer hopen op de derde plaats in de Engelse Premier League, die aan het einde van de competitie rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League oplevert. Concurrent Arsenal leed maandag in het eigen Emirates Stadium een nederlaag tegen Swansea City. De doellijntechnologie gaf de doorslag: 0-1.

Arsenal staat ondanks het verlies nog wel op de derde plaats, maar het gat naar nummer vier Manchester United bedraagt nog maar twee punten. De ploeg van Van Gaal zegevierde afgelopen weekend wel, met 1-2 bij Crystal Palace. Wel heeft Arsenal nog een duel tegoed ten opzichte van Manchester United. De Londenaren hebben nog drie wedstrijden te spelen, Manchester United twee. Manchester City bezet met drie punten meer dan Arsenal de tweede positie op de ranglijst.

Arsenal had in de eerste helft van de ontmoeting met Swansea City, zoals vertrouwd, veel balbezit. Daar deden de manschappen van manager Arsene Wenger echter niet heel veel mee. In de eerste 45 minuten lieten de Londenaren niet eens een schot op doel aantekenen. Ook de bezoekers wisten amper gevaar te stichten, waardoor de 0-0 stand bij de pauze eenvoudig te verklaren was.

In het tweede bedrijf was hetzelfde spelbeeld te zien. Opnieuw had Arsenal de bal, maar ditmaal kwam de gastheer wel tot gevaar voor het Swansea-doel. Lukasz Fabianski, keeper van de Welshmen en afgelopen zomer overgenomen van Arsenal, hield zijn team echter overeind. Prachtig was vooral zijn dubbele redding in de 78ste minuut, op schoten van achtereenvolgens Alexis Sanchez en Theo Walcott.

Swansea City, waar Marvin Emnes op de bank bleef, was vijf minuten voor tijd aan de andere kant wel scherp in de afwerking. Bafetimbi Gomis kopte na een voorzet van Jefferson Montero vanaf de linkerflank op doel. De Fransman stuitte op David Ospina, maar de Colombiaanse sluitpost keerde de inzet pas na de doellijn. Dat werd niet waargenomen door de arbitrage, maar de doellijntechnologie deed haar werk, wat Swansea City de volle buit opleverde (0-1).

Swansea City blijft ondanks de winst achtste in de Premier League, maar heeft nog maar respectievelijk twee en één punt achterstand op nummer zes Tottenham Hotspur en nummer zeven Southampton, waardoor The Swans weer helemaal meedoen in de race om Europa League-voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen