Rutten: "Vanaf de eerste helft hebben we de slag verloren"

12 mei 2015, 10:04

Feyenoord kwam maandag voor de vierde keer op rij niet tot winst in de Eredivisie. In de eigen Kuip werd ruim verloren van concurrent Vitesse. Toch hebben de Rotterdammers het in de strijd om de derde plaats, goed voor directe plaatsing voor Europees voetbal, nog in eigen hand. Dan moet er zondag echter wel worden gewonnen bij subtopper PEC Zwolle.

"Het is dus zaak om de kop richting zondag te krijgen", reageerde coach Fred Rutten na afloop op de officiële website van Feyenoord. "Ik denk dat we daar wel even voor nodig hebben. We zullen eerst deze wedstrijd moeten verwerken."

Rutten vond dat Feyenoord Vitesse voor rust te veel ruimte gaf op het middenveld. "Achterin durfden we niet door te sluiten, waardoor de ruimtes te groot werden", constateerde de oefenmeester. "Als het elftal niet goed staat, krijg je op het veld het gevoel dat je overal te laat bent. De tweede helft hebben we dat gekeerd, toen zag het er heel anders uit. Maar dit was een terechte nederlaag. Vanaf de eerste helft hebben we de slag verloren."

Het betekende de tweede thuisnederlaag op rij voor Feyenoord in de Eredivisie. "Dat hoort niet bij Feyenoord en het mag ook niet", aldus Rutten. Vorige maand was Go Ahead Eagles al met 0-1 de baas in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen