Feyenoord is weg kwijt: "Hebben het nog in eigen hand"

12 mei 2015, 07:00   Bijgewerkt: 11 mei 2015, 23:41

Het seizoen van Feyenoord gaat als een nachtkaars uit. Een maand geleden was er nog sprake van grote tevredenheid na de 1-4 zege in Alkmaar op AZ, omdat plek drie daardoor veilig leek. In de vier duels daarna pakte het echter nog maar twee punten, met een 1-4 thuisnederlaag tegen Vitesse als voorlopig dieptepunt. Toch maakt verdediger Sven van Beek zich nog geen al te grote zorgen, zegt hij.

"We waren niet scherp genoeg", zegt hij tegen FCUpdate.nl over het optreden van zijn ploeg tegen Vitesse. "Wij moeten het van onze kracht in de duels hebben, maar waren tegen Vitesse overal te laat. Zij kwamen er heel makkelijk doorheen, als ze het beter uitspelen hadden ze er nog een paar kunnen maken."

Als Feyenoord wint in Zwolle, stelt het de derde plek op de valreep toch veilig. Desondanks kan van een goed seizoen niet gesproken worden, de Rotterdammers staan 26 punten achter koploper PSV en kwamen in maar liefst zestien competitieduels niet tot winst. Acht keer werd er verloren, acht keer speelde Feyenoord gelijk. "Maar als we derde worden, hebben we het toch goed gedaan", vindt Van Beek. "En als dat niet lukt? Daar denk ik niet aan. We moeten in Zwolle doen waar we goed in zijn en de punten mee naar Rotterdam slepen."

Jean-Paul Boëtius sluit zich deels aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "Als we in Zwolle winnen en dan puur naar de stand kijken, hebben we het niet slecht gedaan. Maar als je naar andere statistieken kijkt, was het een teleurstellend seizoen", zegt hij. Het lijkt erop dat bij Feyenoord de concentratie verslapt is na de zege in AZ van een maand geleden, waarin de strijd om plek drie leek te zijn beslist. Daarna speelde Feyenoord gelijk tegen Willem II en FC Groningen verloor het thuis van Go Ahead en nu dus Vitesse. Boëtius herkent zich daar echter niet in. "Ik denk niet dat het gevoel erin geslopen is dat de buit al binnen was, nee. Waar het aan ligt dat het de laatste weken zo moeizaam gaat, weet ik niet. Dit is een heel slechte reeks van ons, die moeten we zien te doorbreken. We hebben collectief gefaald, maar hebben nog wel alles in eigen hand. De derde plek willen we pakken, daarvoor moeten we nog één keer winnen. Al hadden we het natuurlijk al lang kunnen afmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen