'KNVB wil op korte termijn van 'oude' scheidsrechters af'

12 mei 2015, 07:39   Bijgewerkt: 12 mei 2015, 08:36

Voor de oudere garde van het Nederlandse scheidsrechterskorps lijkt een roemloos einde van hun arbitersloopbaan weggelegd te zijn. De KNVB wil op korte termijn af van Reinold Wiedemeijer (47), Tom van Sichem (46), Pieter Vink (48) en Eric Braamhaar (48) en weigert het viertal, ondanks een contract voor onbepaalde tijd, geld mee te geven. Dat meldt De Telegraaf.

De ervaren scheidsrechters moeten plaatsmaken voor jongere arbiters. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond draagt 'doorstroming van jonge talenten' en 'kwaliteitsbewaking' aan als argumenten voor het besluit. Dat wordt niet door iedereen goed ontvangen, veel mensen zijn van mening dat scheidsrechters gerust tot hun 52ste of 53ste kunnen door fluiten, als ze maar goed presteren.

Het besluit lijkt op een slecht moment te komen. Scheidsrechterstalenten als Jochem Kamphuis (Ajax-SC Cambuur) en Siemen Mulder (Willem-ADO Den Haag) viel afgelopen weekend door de mand en het is daarom nog maar de vraag of zij klaar zijn om de ervaren scheidsrechters te vervangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen