Linssen en Arts gaan trainersrol vervullen bij Willem II

12 mei 2015, 08:12

Edwin Linssen is nu nog met De Graafschap actief in de play-offs om promotie/degradatie, maar gaat volgend seizoen als trainer aan de slag bij Willem II. Hij wordt coach van de A1 in Tilburg, waar een voorbeterslag in de Voetbalacademie gerealiseerd wordt. Oud-prof Arno Arts gaat daar ook een rol in vervullen.

Linssen hangt aan het einde van het seizoen zijn kicksen aan de wilgen. Hij moet bij Willem II samen met hoofd jeugdopleiding Jan de Hoon de overstap van de jeugd naar de eerste selectie versoepelen. De speler van De Graafschap, die voor één jaar tekent, wordt ook assistent-coach bij Jong Willem II. Vanaf 1998 speelde Linssen in totaal meer dan 450 wedstrijden in het betaalde voetbal, voor VVV Venlo, Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard, AEK Larnaca en De Graafschap.

"Met Edwin Linssen hebben we een zeer ambitieuze trainer kunnen vastleggen waarvan het al snel duidelijk was dat hij na zijn voetbalcarrière trainer zou worden", zegt technisch manager Carlos Aalbers op de clubwebsite. "Met zijn ervaring als voetballer en zijn talent voor het trainerschap kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de spelers."

Arno Arts heeft zich voor één jaar aan Willem II verbonden als specialistentrainer, hij gaat techniektraining geven aan spelers van de eerste selectie. "Met Arno Arts kunnen we op technisch vlak specifieker trainen en maatwerk leveren voor zowel de spelers van de eerste selectie als onze jeugdige talenten. Arno is altijd een zeer technische voetballer geweest en is de ideale trainer om de spelers hierin verder te ontwikkelen", aldus Aalbers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen