Frustraties bij Wenger: "Swansea kwam om te verdedigen"

12 mei 2015, 09:29

Arsenal-manager Arsene Wenger is gefrustreerd door de speelstijl van Swansea City. De ploeg wist maandagavond met een uiterst defensieve tactiek een 0-1 overwinning weg te kapen in het Emirates Stadium en de Franse oefenmeester van The Gunners was niet gediend van de strategie van de ploeg uit Wales.

Arsenal domineerde de wedstrijd, maar kreeg in de 85ste minuut het deksel op de neus, toen Bafetimbi Gomis met de hulp van doellijntechnologie wist te scoren. "We hadden pech tegen een team dat weigerde om er een wedstrijd van te maken en alleen maar verdedigde", bromt Wenger na het duel. "Het is frustrerend als je de bal de hele tijd hebt, maar geen doelpunt maakt", stelt de Fransman.

"Swansea verdedigde prima. Dat was ook het enige waarvoor ze hier kwamen. Ze speelden zeer defensief, met vier verdedigers en zes middenvelders. Het is fantastisch om dan te winnen, maar als je verliest vraagt men zich dan wel af waarom je zo speelt", aldus Wenger, die Olivier Giroud, Theo Walcott en Aaron Ramsey meerdere kansen om zeep zag helpen. "We werkten te gehaast af", vindt de trainer van Arsenal.

Door de nederlaag liet Arsenal de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met nummer twee Manchester City, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Arsenal staat, met één duel extra tegoed, nog wel twee punten voor op Manchester United. Komende zondag is het Man United-Arsenal. "Het is erg belangrijk om in de top drie te eindigen. Gelukkig hebben we nog een wedstrijd extra over", aldus Wenger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen