Maaskant: "Genoeg kwaliteit om nacompetitie te winnen"

12 mei 2015, 10:03

NAC Breda was het hele seizoen verwikkeld in de strijd tegen degradatie en is na afgelopen zondag, toen er met 3-2 verloren werd bij AZ, definitief veroordeeld tot de play-offs om promotie/degradatie. Coach Robert Maaskant laat zich ondanks de teleurstellende prestaties niet gek maken. Hij probeert zijn ploeg zo goed mogelijk klaar te stomen voor de nacompetitie. Eerst speelt NAC nog wel het competitieduel met FC Groningen (thuis).

"Het serieuze gedeelte hebben we al gehad", zegt Maaskant luchtig in gesprek met de NOS. "We hebben daarbij iedereen op zijn verantwoordelijkheden en kwaliteiten aangesproken en dan moet je ook weer achter je laten", weet de coach van NAC. Er is dit seizoen veel gebeurd in het Rat Verlegh Stadion, waaronder het ontslag van coach Nebojsa Gudelj en technisch directeur Graeme Rutjes. Maaskant wijst dit niet aan als reden voor het bedenkelijke seizoen. "Het had ook anders kunnen lopen, maar misschien hoort dat er gewoon bij."

Maaskant heeft er vertrouwen in dat NAC niet voor het eerst sinds 1999 zal degraderen. "We hebben genoeg laten zien, ik ga er ook vanuit dat we in de nacompetitie de kwaliteit hebben om wedstrijden te beslissen", aldus de oefenmeester. "Het zijn gewoon vier wedstrijden tegen goede ploegen waarbij je moet zorgen dat je die nacompetitie wint."

Maandag werd bekend dat Maaskant in de play-offs niet kan beschikken over Kenny van der Weg. De verdediger kampt met een enkelblessure.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen