Dost gaat voor topscorerstitel: "Het is niet onmogelijk"

12 mei 2015, 11:51

Bas Dost heeft de smaak weer te pakken in de Bundesliga. Dankzij zijn twee treffers in de uitwedstrijd tegen SC Paderborn 07 (1-3) staat de doelpuntenteller van de Nederlander dit seizoen op zestien. De spits van VfL Wolfsburg maakt zodoende nog een kleine kans op de topscorerstitel in de Bundesliga. Arjen Robben en Alex Meier staan bovenaan met negentien treffers, maar de spelers van Bayern München en Eintracht Frankfurt zijn geblesseerd.

"Nog drie keer scoren en ik ben medetopscorer. Het wordt lastig, maar het is niet onmogelijk", zegt Dost in gesprek met RTV Drenthe. "We spelen nog thuis tegen Borussia Dortmund en uit bij FC Köln. Of ik die duels ook speel? Daar ga ik wel vanuit ja, alhoewel ik gekkere dingen heb meegemaakt. Maar ik wil ze gewoon spelen, want voor de winterstop heb ik lang genoeg werkloos moeten toekijken. Door blessures, maar ook door keuzes van de trainer zat ik zelfs een tijd op de tribune. Wat als dat niet gebeurd was? Daar denk ik nog wel eens aan terug. Ik heb in negentien duels er zestien gemaakt. Stel je voor dat ik in die andere dertien wedstrijden ook speeltijd had gekregen. Dat is echt balen hoor." 

Dankzij de zege bij Paderborn greep Wolfsburg een ticket voor de groepsfase van de Champions League. "Er stond toch wel wat druk op het duel van gisteren, omdat we de laatste tijd toch wel wat punten hebben verspeeld. Toch was er bij mij persoonlijk geen twijfel. Ook bij de spelers niet. Eigenlijk was het ook een verplichting dit seizoen. We hebben zoveel kwaliteit in de ploeg. Daarom is het ook niet echt gevierd gisteren, al moet ik ook zeggen dat hoe hoger je speelt hoe minder dingen gevierd worden. Hier wordt het eigenlijk van je geëist." 

Alsof directe CL-plaatsing nog niet genoeg is, speelt Wolfsburg op 30 mei ook nog de finale van de DFB Pokal in Berlijn. "Die finale lijkt me fantastisch. Dat moet de kroon op een geweldig seizoen worden voor Wolfsburg. Of ik de laatste competitiewedstrijden gespaard wordt door de trainer om fit te zijn voor de finale? Nee, zeker niet. Dieter Hecking zal vast spelers sparen die lichte pijntjes hebben. Maar ik wil gewoon spelen en er is ook geen reden om me aan de kant te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen