AZ na deal met kledingsponsor in volledig rood shirt

12 mei 2015, 15:07

AZ heeft een partnerschap afgesloten met het Amerikaanse sportmerk Under Armour. Het bedrijf heeft zich voor meerdere seizoenen verbonden aan de Alkmaarders, waar het de officiële kledingleverancier van de A-selectie en AZ Jeugdopleiding wordt.

AZ schaart zich in een rijtje met clubs als Tottenham Hotspur (Engeland), São Paulo (Brazilië), Colo-Colo (Chili), Cruz Azul en Toluca (beide Mexico), die ook gekleed worden door Under Armour. "Het is een sterke partner die dezelfde ambities heeft als AZ", stelt directeur algemene zaken Robert Eenhoorn. "Het merk is flink opgeklommen in de sportkledingmarkt. In Amerika is Under Armour inmiddels een stevige top-3-speler. Under Armour staat voor presteren en innoveren. Die kernwaarden sluiten naadloos aan bij AZ."

"Het zegt veel dat Under Armour de interesse heeft gewekt van dé sterren van de nieuwe generatie", voegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart toe. "We zijn trots dat wij als AZ op het vasteland van Europa één van de eerste clubs zijn om in hun kleding te spelen. Ik weet één ding zeker: we zijn zeker niet de laatste club die dit ambitieuze merk aan zich weet te binden. Under Armour gaat ook een belangrijke rol spelen op ons nieuwe AFAS Trainingscomplex, om zo onze talenten optimaal te kunnen ontwikkelen."

AZ gaat met ingang van het volgende seizoen, mede door inspraak van de supporters, weer in een volledig rood thuisshirt spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen