Mirakel van München lijkt uitgesloten voor Bayern

12 mei 2015, 15:55

Ruim een uur lang wist Bayern München vorige week bij te benen, in de uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Dankzij meerdere klasseflitsen van Lionel Messi in het laatste half uur ging de Duitse recordkampioen echter nog met 3-0 ten onder in Camp Nou, waardoor plaatsing voor de Champions League-finale een hels karwei wordt voor de formatie van trainer Pep Guardiola. Op basis van de statistieken, de huidige vorm en de personele problemen lijkt een 'Mirakel van München' uitgesloten te zijn.

Afgaande op de statistieken, en dan met name op de recente resultaten, hoeft Barça zich geen enkele zorgen te maken voor de return in de Allianz Arena. De Catalaanse topclub wist al haar negen laatste wedstrijden in de Champions League te winnen, een evenaring van het clubrecord dat Barça in 2002/2003 vestigde. De lijstaanvoerder van de Primera División heeft nog één zege nodig om het record van Real Madrid en Bayern te evenaren. De Spaanse voetbalgrootmacht heeft in de laatste 42 officiële duels maar liefst 38 keer gewonnen. In de afgelopen zeven wedstrijden hield de ploeg van coach Luis Enrique telkens de nul, ook een clubrecord.

De huidige vorm van Barcelona staat in schril contrast met die van Bayern. De bovengenoemde statistieken illustreren dat, maar dat geldt ook voor de vorm van de drie sterspelers in de voorhoede. In de heenwedstrijd tegen Bayern waren alle ogen gericht op Lionel Messi. Wat was hij goed en wat maakte hij twee belangrijke en mooie doelpunten. Tenslotte leverde hij ook nog een assist. De Argentijn is door zijn dubbelklapper weer CL-topscorer aller tijden, met 77 goals. Samen met Luis Suarez en Neymar, de andere leden van de levensgevaarlijke drietand van Barça, maakte de dribbelaar dit seizoen al 112 doelpunten.

De realistische Thomas Müller zei het al op de persconferentie voorafgaand aan de return: "Als wij nog doorgaan in de Champions League, dan kan dat als een wonder omschreven worden." Hij heeft gelijk, al zou het natuurlijk leuk zijn als de titanenclash vanavond nog een beetje spanning oplevert. Het duel wordt om 20.45 uur afgetrapt en staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Mark Clattenburg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen