Iniesta: "Clásico in finale? Maakt me niet uit"

13 mei 2015, 07:51

Voor de vierde keer in zijn carrière kan Andrés Iniesta dit seizoen de Champions League winnen. Met FC Barcelona plaatste de middenvelder zich dinsdag voor de eindstrijd van het miljoenenbal. Het verloor weliswaar met 3-2 van Bayern München, maar had op eigen veld met 3-0 gewonnen.

Even leek de return in Duitsland nog spannend te worden, want Bayern kwam vroeg op 1-0. "We wisten dat Bayern vanaf de eerste minuut druk zou zetten", zegt Iniesta. "Maar in de eerste helft scoorden wij al twee keer, dat gaf rust. In de tweede helft werd Bayern beter, maar wij kunnen een volgende finaleplaats vieren. Het is nu aan ons om af te maken waarmee we begonnen zijn."

Eerder won Iniesta met Barça de Champions League in 2006, 2009 en 2011. "Ieder jaar is anders, maar dit seizoen is erg mooi. We hebben sterke tegenstanders verslagen en zijn dichtbij de trofee", weet de inmiddels 31-jarige Spaanse international. In de finale wacht mogelijk aartsrivaal Real Madrid, waardoor de Champions League een 'Clásico' als eindstrijd kan krijgen. Daar wordt Iniesta niet warm of koud van. "Wij hebben ons doel bereikt, namelijk een finaleplaats. Tegen wie we spelen in de finale, maakt me echt niet uit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen