Crisis op Het Kasteel: "Iemand zit te snurken"

13 mei 2015, 10:21

De play-offs om promotie zijn inmiddels van start gegaan, maar zonder Sparta. Hoewel de Rotterdamse club al jaren de brandende ambitie heeft om terug te keren op het hoogste niveau, slaagde het er dit seizoen niet in om de nacompetitie te halen. Pijnlijk, en volgens AD Sportwereld staat de positie van bestuurslid technische zaken Leo Beenhakker onder druk. Analist Hugo Borst denkt dat de problemen ergens anders liggen.

Borst, een Spartaan in hart en nieren, vindt dat de scouting van Sparta hopeloos faalt. "Ik geloof niet meer in onze scouting. Sparta is altijd groot geweest door meneer Sonneveld en scouts als Frank Franken, René de Hoon en Jan Nijman. Nu zie ik bijvoorbeeld Tom van Weert bij Excelsior. Die hadden wij ook kunnen hebben. Kennelijk hebben onze scouts niet gezien dat hij een potentiële versterking was. Of dat jochie van Feyenoord dat naar Almere City is gegaan, Vincent Janssen. Die heeft er negentien ingeschoten. Waarom loopt hij niet bij ons? Dat is cruciaal. Iemand zit te snurken, maar ik ga pertinent niet pleiten voor iemands ontslag."

Ook voorzitter Rob Westerhof wil niet alle schuld voor de belabberde prestaties bij Beenhakker leggen: "Leo stopt er veel energie in en het is ontzettend moeilijk te peilen wat nou de oorzaken zijn van het feit dat we de nacompetitie niet hebben gehaald. Zijn positie staat wat mij betreft in ieder geval niet ter discussie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen