Kraker in CL: Madrileense klasse tegen Italiaanse passie

13 mei 2015, 13:58

Echt spannend werd Bayern München-FC Barcelona, de return van de eerste halve finale in de Champions League, dinsdag eigenlijk niet. Barça verloor met 3-2, maar had na de 3-0 overwinning in de heenwedstrijd een ruime marge. Vanavond (woensdag) is spanning wél gegarandeerd: Real Madrid tegen Juventus in het Estadio Santiago Bernabéu, ga er maar eens goed voor zitten.

Na de kwartfinales wist iedereen het zeker: van de vier overgebleven teams die nog in de race waren om de Champions League te winnen, was Juventus de zwakste. De manier waarop de ploeg de halve eindstrijd bereikt had, dankzij een uiterst moeizame zege op AS Monaco, was immers allesbehalve overtuigend. Bovendien kwam Juventus de afgelopen jaren, ondanks grote successen in eigen land, buiten Italië steevast tekort. Vorig seizoen overleefde het een poule met Real Madrid, Galatasaray en FC Kopenhagen niet eens en laatste halve finale in het belangrijkste bekertoernooi van Europa dateerde van 2003. Dat jaar bereikte de Oude Dame, overigens ten koste van Real Madrid, ook de finale. Daarin waren de landgenoten van AC Milan net te sterk.

Feit is wel dat Real móet scoren. Als er geen gaatje gevonden wordt in de muur die Chiellini en zijn kameraden ongetwijfeld zorgvuldig opbouwen, kan Real titelprolongatie vergeten. Toch liet coach Massimiliano Allegri in aanloop naar het duel in Spanje weten dat zijn ploeg zeker niet alleen gaat verdedigen. "We gaan onze speelwijze niet al te veel aanpassen ten opzichte van vorige week. Het gaat erom dat we goed spelen. Een 0-0 uit het vuur slepen is zo goed als onmogelijk, dus we zullen ons niet louter op verdedigen richten."

Mocht Real winnen, wordt het de eerste club sinds Manchester United in 2009 die als titelhouder de Champions League-eindstrijd mag spelen. Het krijgt dan bovendien de kans om als eerste club ooit zijn titel te prolongeren. Voor Juventus kan het, zoals eerder genoemd, de eerste eindstrijd sinds 2003 worden. Andrea Pirlo heeft al aangekondigd dat hij vertrekt bij Juventus als zijn club de Champions League wint, omdat dit voor hem het mooist denkbare moment zou zijn om afscheid te nemen. Dat zou voor Juventus en het Italiaanse voetbal een groot verlies zijn, maar een dergelijk ultiem moment van glorie is Pirlo van harte gegund. Om dat te bereiken, weten Pirlo en zijn Italiaanse strijders wat er vanavond moet gebeuren: overeind blijven in Bernabéu.

De wedstrijd tussen Real en Juventus is vanavond weer live te volgen via FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen