Uitgerekend Morata legt Real Madrid zwijgen op

13 mei 2015, 22:54   Bijgewerkt: 14 mei 2015, 10:14

In 2008 kwam hij, als 15-jarige jongen, terecht in de jeugdopleiding van Real Madrid. Afgelopen zomer werd echter geconcludeerd dat Alvaro Morata niet goed genoeg is voor het niveau dat men in de Spaanse hoofdstad nastreeft en dus gunde men hem een transfer naar Juventus, maar daar zal alles en iedereen bij De Koninklijke nu even flink spijt van hebben. Want uitgerekend Morata ontpopte zich in de halve finale van de Champions League tot de grote beul van Real Madrid. In de return in Madrid was de Spaanse aanvaller woensdag verantwoordelijk voor de cruciale 1-1.

Kenners dachten echter dat Real het voor eigen publiek wel recht zou zetten. Een 2-1 uitnederlaag in Europa is immers te overzien - een verlies met perspectief, zoals het zo mooi genoemd kan worden - ook al heeft Juventus het kunstje dat verdedigen heet meer dan uitstekend onder de knie. Ondanks dat laatste gegeven waren de beste kansen in de eerste helft voor Real Madrid. Na niet eens een minuut spelen nam Gareth Bale met het hoofd al het Juventus-doel onder vuur en vijf minuten later schoot Karim Benzema, terug van een blessure, over nadat hij Stephan Lichtsteiner in de luren had gelegd.

Real Madrid kreeg voor de doelwissel meerdere kansen op een tweede treffer, de mooiste was voor Ronaldo. Na één van de spaarzame Juventus-aanvallen kwam de thuisploeg er snel uit. Lichtsteiner was wel op tijd terug, maar de Zwitser gleed uit en daardoor had de Portugees alle tijd om de bal met rechts in de verre hoek te krullen. Hij opteerde echter voor een voorzet, een keuze die duidelijk niet het gewenste resultaat kreeg.