PSV duimt voor FC Barcelona in Spaanse titelrace

13 mei 2015, 23:21

In Eindhoven zal men de titelrace in de Spaanse competitie met meer dan gemiddelde belangstelling gaan volgen. Want als FC Barcelona zich tot kampioen van La Liga kroont, dan betekent dit dat PSV volgend seizoen in pot 1 zit bij de loting voor de groepsfase van de Champions League.

De UEFA maakte eerder dit voorjaar bekend de opzet voor de loting voor de poulefase van het miljoenenbal met ingang van komend voetbaljaar iets te hebben veranderd. Tot en met dit seizoen zaten in pot 1 steeds de titelverdediger plus de zeven, op papier, sterkste clubs van Europa.

Vanaf volgend seizoen is het echter zo dat pot 1 bestaat uit de titelverdediger aangevuld met de kampioenen uit de zeven beste voetballanden van het continent, gebaseerd op de UEFA Coëfficiëntenranglijst. In dat klassement bezet Nederland de achtste plaats (hier zal met het oog op komend seizoen ook geen verandering meer in komen) en zou PSV dus buiten de boot vallen. De UEFA liet echter eveneens weten dat indien de titelhouder in eigen land ook kampioen is, en het desbetreffende land in de top-zeven van de Coëfficiëntenranglijst staat, het ticket van dat team doorschuift naar de beste ploeg van het achtste land, Nederland en PSV dus in dit geval.

Met Juventus staat er op 6 juni in Berlijn in elk geval één landskampioen in de CL-finale. De ploeg uit Turijn is in Italië superieur en al een tijdje zeker van de titel. Tegenstander FC Barcelona heeft in La Liga het kampioenschap voor het grijpen. Met nog twee speelrondes voor de boeg gaat het aan kop, met vier punten voorsprong op naaste belager Real Madrid, dat woensdag door Juventus uit het miljoenenbal werd gegooid.

Het heeft er dus alle schijn van dat PSV volgend seizoen een beschermde status heeft bij de CL-loting. Dit zou betekenen dat het de kampioenen van Engeland (Chelsea), Spanje (vermoedelijk FC Barcelona), Duitsland (Bayern München), Italië (Juventus), Portugal (vermoedelijk Benfica), Frankrijk (vermoedelijk Paris Saint Germain) en Rusland (vermoedelijk Zenit St. Petersburg) ontloopt in de groepsfase van Europa's grootste clubtoernooi.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen