Trotse Allegri: "Juventus heeft een uitzonderlijke selectie"

14 mei 2015, 09:19   Bijgewerkt: 14 mei 2015, 11:08

Voor het eerst in twaalf jaar heeft Juventus de finale van de Champions League bereikt. Woensdagavond had de ploeg van Massimiliano Allegri aan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Real Madrid genoeg om zich te plaatsen voor de eindstrijd. Allegri, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij De Oude Dame, is trots op zijn manschappen.

Juventus won vorige week het thuisduel met 2-1, waardoor de 1-1 remise woensdagavond volstond. "Ik heb een uitzonderlijke spelersgroep", loofde Allegri zijn team na afloop van het duel in gesprek met Italiaanse media. "Het was een indrukwekkende halve finale, met kansen voor beide teams. Toch hadden wij meer moeten doen met onze mogelijkheden in de eerste helft", zegt Allegri, die vindt dat zijn team terecht door is naar de finale. "We hebben dit verdiend", stelt hij. "Nu is het belangrijk dat we in de finale ook weer een goed figuur slaan."

In de eindstrijd, die in Berlijn zal worden gespeeld, wacht FC Barcelona. "Dat is een ploeg die onmogelijk is om tegen te spelen", vindt Allegri. "Maar wij treffen ze nu niet in een tweeluik, maar in één wedstrijd. Daarin kan alles gebeuren. We staan er mentaal goed voor en gaan naar Berlijn om de trofee te winnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen