Bosz ambitieus: "Zou graag een keer in de top willen werken"

14 mei 2015, 09:55   Bijgewerkt: 14 mei 2015, 11:09

Peter Bosz begon dit seizoen tegenvallend met Vitesse, maar in de tweede seizoenshelft presteerde de ploeg uit Arnhem uitstekend. Door de zege van afgelopen maandag op Feyenoord mag het zelfs nog hopen op plek drie in de Eredivisie. Bosz is blij dat zijn speelwijze nu zijn vruchten afwerpt en hoopt zijn kunsten ook nog eens te mogen vertonen bij een topclub. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International.

"De buitenwacht relateert alles vaak aan het resultaat, ik vind dat een kwestie van onkunde. Ik ben de laatste die twijfels heeft over de manier van spelen", legt hij uit. De trainer wil vooral spectaculair voetballen met zijn team. "Als je geen kampioen wordt en ook niet degradeert, kies ik er bewust voor de mensen te vermaken."

De coach hoopt nog eens de stap naar een grote club te kunnen maken. "Ik zou graag een keer in de top aan de slag willen gaan. Daarom heb ik gekozen voor één jaar bij te tekenen", geeft hij toe. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin, kan onder geweldige omstandigheden werken, maar het geeft me ook de vrijheid gewoon te stoppen als ik het níét meer naar mijn zin zou hebben. Ik heb tot nu toe bij clubs gewerkt waar de begroting elk seizoen wat naar beneden moest. Het is gemakkelijker om meer middelen te hebben en dus betere spelers. Aan de andere kant is de druk op het absolute topniveau vele malen groter. Er zijn veel mensen die daar niet mee kunnen omgaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen