Rechter verbiedt staking in Spaans voetbal; duels gaan door

14 mei 2015, 12:29   Bijgewerkt: 14 mei 2015, 17:36

Het hooggerechtshof in Spanje heeft vandaag (donderdag) bepaald dat de staking in La Liga en de Spaanse tweede divisie geen doorgang mag vinden. Dit betekent dat de clubs in de twee hoogste Spaanse competities komend weekend gewoon in actie moeten komen. De Spaanse spelersvakbond wilde een staking, om de verdeling van de televisiegelden op een andere manier te organiseren.

De Spaanse voetbalbond RFEF en spelersvakbond AFE wilde vanaf 16 mei alle nationale competities voor onbepaalde tijd stilleggen omdat zij het niet eens zijn met de eis van de Spaanse regering dat de televisierechten vanaf volgend seizoen collectief verkocht moeten worden, zoals in bijvoorbeeld Nederland, Engeland en Italië al langer het geval is. In Spanje verkopen de clubs de uitzendrechten individueel, hetgeen FC Barcelona en Real Madrid een groot financieel voordeel oplevert ten opzichte van de rest van de clubs.

Doordat de rechter een streep heeft gezet door de staking, kan FC Barcelona komend weekend kampioen worden in La Liga. Het moet dan wel winnen bij regerend landskampioen Atlético Madrid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen