Fiorentina-coach: "Waarom kunnen wij niet met 5-0 winnen?"

14 mei 2015, 16:05

Fiorentina staat door de 3-0 nederlaag in het heenduel van de halve finale van de Europa League tegen Sevilla vanavond (donderdag) voor een loodzware opgave om de eindstrijd nog te bereiken. Ondanks de moeilijke uitgangspositie wil trainer Vincenzo Montella nog niets weten van uitschakeling. Hij gaat voor een stunt in de return in Italië.

Montella neemt Bayern München als voorbeeld. Die ploeg verloor in het heenduel tegen FC Barcelona ook met 3-0 en probeerde er in eigen huis afgelopen dinsdag nog wat van te maken. "Bayern speelde met veel lef en heeft geloof gehouden tot het laatste fluitsignaal. In situaties als deze moet je het vertrouwen houden en natuurlijk heb je ook geluk nodig. Het belangrijkste is echter dat we geen goal incasseren", zegt de coach op de site van de UEFA.

Het uitschakelen van de titelhouder zal geen gemakkelijke klus worden voor La Viola. "Sevilla heeft laten zien een goed team te zijn, maar wij zijn minder. De kans dat we het redden is klein, maar we gaan het wel proberen. We gaan alles geven. Optimisme en geloof is het belangrijkste, waarom zouden wij niet met 5-0 kunnen winnen vanavond? We zijn ontzettend gemotiveerd en als je geschiedenis wil schrijven, zul je erin moeten geloven."

Het is niet zeker of sterkhouder Mohamed Salah in actie kan komen namens Fiorentina. "Dat is nog afwachten", zegt Montella. "We hopen dat hij honderd procent fit is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen