De Bruyne: "Is stom om te zeggen dat ik zeker blijf"

14 mei 2015, 17:10

Er lijkt een spannende transferzomer voor de deur te staan voor Kevin De Bruyne. De Belgische spelmaker maakt dit seizoen grote indruk in het shirt van VfL Wolfsburg en zijn puike prestaties zijn ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven. Manchester City lijkt de middenvelder los te willen weken bij Wolfsburg. De Bruyne gaat niet in op de geruchten, maar sluit eveneens niet uit dat hij komende zomer een transfer maakt.

"Het zou stom zijn om te zeggen dat ik zeker ga blijven", zegt de international. "Wat er deze zomer zal gebeuren, weet ik niet. Als speler zou het stom zijn om te zeggen dat ik zeker ga blijven bij Wolfsburg. Want wat later komt er dan een topclub die de juiste prijs voor mij betaalt en dan vertellen ze mij dat ik kan gaan. Ik ben hier graag en denk ook volgend seizoen bij Wolfsburg te spelen, maar honderd procent zeker kan ik niet zijn."

De 23-jarige uitblinker probeert in gesprek met Het Nieuwsblad een verklaring te vinden voor zijn goede prestaties. "Ten eerste ben ik fit. Ik heb buiten een wedstrijd tegen Napoli alles gespeeld. Conditioneel voel ik me zeer goed, zelfs op het einde van een zwaar seizoen. In het begin hadden we het wat moeilijk, maar de laatste maanden spelen we sterk en verliezen we weinig. We spelen bovendien een stijl die aanspreekt. We hebben ook een sterk team. Als we Champions League willen spelen, moet er nog mee kwaliteit bijkomen. Maar als je het team vergelijkt met twee jaar geleden, hebben we een groep getalenteerde spelers die op termijn erg goed kan zijn."

De Bruyne vertrok afgelopen zomer bij Chelsea, waar zijn uitzicht op speeltijd minimaal was. "José Mourinho vond dat ik na mijn uitleenbeurt bij Werder Bremen moest terugkeren naar Londen. Dat heb ik dan ook gedaan", legt hij uit. "Maar na zes maanden weinig of niet gespeeld te hebben, vertelde ik Chelsea dat ik wilde vertrekken. Ik wilde ook niet meer uitgeleend worden. Je komt als speler dan toch steeds in dezelfde situatie terecht. Mijn beslissing om naar Wolfsburg te gaan, was een uitstekende", besluit hij tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen