Bekerhouder Sevilla verslaat Fiorentina ook in return

Ger
14 mei 2015, 23:13   Bijgewerkt: 14 mei 2015, 23:24

Sevilla heeft zoals verwacht de eindstrijd bereikt van de Europa League. De Spaanse ploeg legde een week geleden al een ijzersterk fundament door thuis met 3-0 te winnen van Fiorentina. De titelverdediger gaf de finaleplek extra glans door ook in Italië te zegevieren: 0-2.

Fiorentina trok in de return nog wel ten aanval en dwong ook enkele kansen af. Halverwege het eerste bedrijf had Sevilla het tweeluik echter definitief beslist. Carlos Bacca en Daniel Carriço hielpen de bezoekers aan twee doelpunten. In beide gevallen werd het net gevonden na een vrije trap. De openingsgoal viel via een scrimmage, vijf minuten later kreeg Carriço de bal via een tegenstander op een presenteerblaadje.

In een overbodige tweede helft lukte het Fiorentina zelfs niet om vanaf elf meter de eretreffer te maken. Josip Ilicic schoot de strafschop huizenhoog over. De enorme misser werd door de Italiaanse supporters cynisch ontvangen. Sevilla gaat nu voor de vierde titel in de Europa League. Na de eindzege van 2014 werd het toernooi ook gewonnen in 2006 en 2007.

Sevilla verloor deze Europa League alleen van Feyenoord. De Rotterdammers versloegen de bekerhouder in de groepsfase in De Kuip met 2-0. De finale is op 27 mei in Warschau. Dnjepr Dnjepropetrovsk is dan de verrassende opponent. De ploeg uit Oekraïne schakelde Napoli uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen